Ιστορία

Ιστορία

Η εταιρεία Α. Ζορπάς και Υιοί Λτδ. ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χωριό Αθηένου, της επαρχίας Λάρνακας το 1975, ως ένας μικρός οικογενειακός φούρνος.

Στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας παρασκευάζονταν και ψήνονταν σε παραδοσιακό φούρνο, με αγνές πρώτες ύλες, τα παραδοσιακά Αθηενίτικα ψωμιά, τα οποία πωλούνταν στους κάτοικους του χωριού και της γύρω περιοχής.

Στις 22 Νοεμβρίου 1979 και αφού ο μικρός φούρνος έχει ήδη μεγαλώσει για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες ζήτησης, η εταιρεία συστάθηκε ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με κύρια ασχολία την παραγωγή και διάθεση ειδών αρτοποιίας.

Το 1988 άνοιξε τις πόρτες του ο πρώτος Φούρνος Ζορπάς στη Λευκωσία, στην πολυσύχναστη οδό Ιφιγενείας. Την δεκαετία που ακολούθησε, οι Φούρνοι Ζορπάς επεκτάθηκαν σε όλη την Κύπρο.

Ιστορία

Τότε, «οι αποφάσεις λαμβάνονταν με τη διαίσθηση, την επιθυμία και πολλές φορές με το συναίσθημα», έχει αναφέρει ο κ. Κώστας Ζορπάς, πρόεδρος του ομίλου. Στα χρόνια που ακολούθησαν η εταιρεία παρουσίασε πρωτοφανή ανάπτυξη και πλέον οι αποφάσεις λαμβάνονται στη βάση εκτεταμένων ερευνών και στρατηγικής ανάλυσης της αγοράς.

Λίγο πριν την είσοδο της νέα χιλιετίας και ενώ οι Φούρνοι Ζορπάς έχουν ήδη μετατραπεί σε χώρο διάθεσης προϊόντων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σάντουιτς, ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου μαγειρείου στο Φούρνο Ζορπάς Αγίου Αντωνίου.

Coffee Berry

Coffee Berry

Μια συνεργασία που προέκυψε από την ανάγκη για διάθεση σταθερής ποιότητας και μοναδικότητας καφέ, με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Coffee Berry, φέραμε στους φούρνους μας, ένα μοναδικό coffee to go concept, βασισμένο απόλυτα στις αρχές του 3ου κύματος καφέ και στις σύγχρονες καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών. Εντυπωσιακό station καφέ που μαγνητίζει τα βλέμματα και αποκλειστικές ποικιλίες καφέ από προορισμούς όπως η Κόστα Ρίκα και η Αιθιοπία, ζεστά ή κρύα ροφήματα & επιλεγμένες ποικιλίες τσαγιών.

Σήμερα

Σήμερα

Ο μικρός Φούρνος της Αθηένου, έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών στην Κύπρο αλλά συνεχίζει να βασίζεται στην ίδια ανθρώπινη προσέγγιση και στις αρχές με τις οποίες ξεκίνησε.

Πάντα με συνέπεια στον βασικό στόχο για ενίσχυση της ποιότητας της καθημερινότητας του καταναλωτή, παράγουμε και σας προσφέρουμε ψωμιά, φουρνιστά και άλλα είδη αρτοποιείου, προϊόντα ζαχαροπλαστείου, φαγητό, σάντουιτς, σαλάτες, γεύματα γιαουρτιού και καφέ Coffee Berry.

Καθοριστικός για εμάς παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας. «Από την ίδρυση της, η εταιρεία μας θεωρεί ότι το σημαντικότερο και πολυτιμότερο κεφάλαιό της είναι οι άνθρωποι. Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση και αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας, οι οποίοι μας στηρίζουν εδώ και χρόνια, βασίζοντας τη σχέση μας στον σεβασμό και την ειλικρίνεια. Ήταν, είναι και θα είναι η δύναμή μας» σημειώνει ο κ. Δημήτρης Ζορπάς, CEO της εταιρείας.